Visit Trogir

Službena stranica Turističke zajednice grada Trogira

Tourist Board Trogir © 2017 All Rights Reserved/Denise Barada

Tourist Board Trogir © 2017 All Rights Reserved/Denise Barada

Trogir je mali otok spojen sa kopnom mostom sa sjeverne strane a prema jugu se veže na otok Čiovo. Trogir obuhvaća i otoke Drvenik Veli i Drvenik Mali na kojima se nalaze najljepše plaže u okolici sa najpoznatijom Plavom Lagunom čije kristalno čisto more mijenja boje od duboko plave do tirkizno zelene iznad pješčanog dna.

Stvarno je očaravajući prizor!

Drvenik je odličan izbor za dnevni izlet, sa djecom na piknik ili na osamu sa svojom boljom polovicom, stoga ga preporučavamo za obavezno posjetiti.

JESTE LI PLAVI?

Čisto, mirno more, srednjovjekovne građevine sa lijeve strane, kamene kuće sa desne, prekrasan zalazak sunca koje se prelijeva na moru ispred vas, možete li uopće zamisliti takav trenutak? Ili možda vrući ljetni dan ispod plavog neba, veslate, a iza vas otok Čiovo i zrak koji je toliko čist da imate pogled na Hvar, Brač i Šoltu. Dok se odmarate u svom kajaku, plavo more, sjene otočića i vi u stanju meditacije... Možete li zamisliti?

Ispuniti dan u Trogiru možete i najamom kajaka i veslanjem oko otoka – dopustite da vas okruži  široki spektar plave boje, a postoji i mogućnost da vidite dupine!

Što je plavetnije od dubokog plavog mora? U Trogiru imate priliku zaroniti u plavetnilo i istražiti podmorski život pun raznolikosti: ribe, rakovi, morsko bilje i školjke. Na podmorskim grebenima otoka Čiova možete susresti i jastoga! Ronjenje je pristupačno za sve, u rasponu od početničkih zarona do noćnog ronjenja za iskusnije.

Iz Trogira možete otići roniti na Šoltu, a također se nude i dnevni izleti za zarone u plavu lagunu na Krknjašima.

Ovo je avantura koju ne želite propustiti!

Gdje ima mora ima i vodenih sportova. Na svakoj plaži u Trogirskom području možete pronaći nešto što će vam učiniti dan zabavnim!    Paraglyding, jet-ski, tube i banane – po pisu nema kraja.

Sve što morate učiniti je izabrati po vama najljepšu plažu, sa najplavijim morem za dana kada je nebo najmodrije!

Trogirsko područje ima mnoštvo lijepih plaža koje nude raznolike  zabavne aktivnosti, a također su i dobra mjesta za piknik, sa kafićima, restoranima i lounge barovima.

Samo morate izabrati plažu i neka se dan isplanira za sebe!