Visit Trogir

Službena stranica Turističke zajednice grada Trogira

Tourist Board Trogir © 2017 All Rights Reserved/Denise Barada

Tourist Board Trogir © 2017 All Rights Reserved/Denise Barada

Trogirsko kulturno ljeto je godišnji festival  koji se održava od početka srpnja do kraja rujna. Program je prepun glazbe, umjetnosti i zabave - svatko može pronaći svoju nijansu ljubičaste u manifestacijama koje festival nudi. Melodije  na koje nailazite kroz grad idu od “evergreena” do  klasike, tradicijske do moderne glazbe. Knežev dvor  odzvanja  literarnim zvukovima popraćenim klasičnom glazbom dok gradski trg pleše u ritmu ‘’evergreena’’. Malo dalje, naići ćete na folklorni ples uz pratnju mandolina, dok se za to vrijeme u tišini muzeja odvija izložba poznatog trogirskog, hrvatskog ili čak svjetskog autora.

Grad je zaista pun života! Noćna rasvjeta pomiješana s zlatnim sjajem građevina i uz tamu noći daje mističan ljubičasti kolorit koji  u vedroj noći  upotpunjuju mjesec i svjetla reflektora.

Program Trogirskog ljeta je dostupan od Svibnja pod DOGAĐANJA.

ARE YOU PURPLE 

Uz mnoga događanja u sklopu programa Trogirskog kulturnog ljeta održavaju se i privatno organizirani eventi  u malim, skrivenim ulicama i trgovima Trogira  kao što su “blues” i “jazz” večeri.  Kada šetnjom naiđete na jedno takvo mjesto osjećate se kao da ste zakoračili u jedan sasvim drugi svijet. Maleni lokali unutar gradskih zidina, ugodna atmosfera  i ritmam glazbe – boemski raj!

Ako poželite više ''up-beat'' noćne zabave onda je riva mjesto gdje trebate otići. Caffe bar do caffe bara , veliki izbor pića, plesači, zapravo to je disco na otvorenom.

Sve u svemu na vama je odaberete ono što vam određuje raspoloženje, na vama je da izaberete svoju boju!

U ovom malom, povijesnom  gradu možete uživati u slasnim zalogajima na svakom koraku u ulicama i trgovima. Ponuda se proteže od lokalnih specijaliteta do vrhunskih gastronomskih  delicija.

Najpoznatiji lokalni specijalitet je Trogirska pašticada koju nudi nekoliko domaćih restorana. Također smo ponosni na lokalnu, slatku, tradicionalnu deliciju trogirski rafiol. Riječ je o kolačiću od prhkog tijesta punjenog bajamima, šećerom i aromom. Recept je najstrože čuvana tajna među domaćicama i prenosi se s koljena na koljeno. Osim u restoranima možete ga kupiti i u trgovini delicija Delicium nostrum (ulica Obrov) ili u trgovini Lumaro (ulica Ivana Duknovića).

Za mali grad doživjeti svu paletu okusa je zaista avantura!

Sedam dana jedrenja, dokolice, sunčanja, plivanja u sedam destinacija u Hrvatskoj. Trogir će sigurno biti jedna od njih. Riva je puna brodova, jahti, jedrilica, ljudi plešu u ritmu muzike unutar kamenih zidova. Koktel barovi, dj-pultovi, treperava svjetla reflektora, plesači... sve zajedno donosi iskustvo vrhunske zabave, sreće i mogućnosti druženja s ljudima iz cijelog svijeta.

Prije sumraka se susreću nebesko plavetnilo i zlatno-narančasto nebo i stvaraju predivno purpurno-ljubičasto nebo koje  šalje poruku da noćni život počinje!